عراقچی: شرایط برای ورود ایرانیان پناهنده به کشور فراهم است ویتکاف: در حال انجام توافق صلح بین اسرائیل و حماس هستیم امضای توافق صلح غزه توسط ترامپ و سران کشور‌ها در شرم‌الشیخ + ویدئو  ترامپ در اجلاس شرم الشیخ: جنگ جهانی سوم در منطقه رخ نخواهد داد السیسی در اجلاس شرم‌الشیخ: خاورمیانه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی می‌خواهیم اعلام برائت مقتدی صدر از حضور نخست وزیر عراق در نشست شرم الشیخ آزادی ۴ هزار اسیر فلسطینی در سه توافق تبادل اسرا لغو دعوت نتانیاهو به نشست غزه پس از هشدار اردوغان ادعای ترامپ پس از ورود به مصر: برای توافق با ایران آماده‌ام ادعای ترامپ علیه ایران در شرم‌الشیخ اسرائیل هیوم: نتانیاهو به دلیل مخالفت کشور‌ها به شرم الشیخ نرفت ترامپ اراضی اشغالی را به مقصد شرم‌الشیخ ترک کرد وقوع انفجار مهیب در قاهره نخست‌وزیر عراق: در صورت مشارکت «نتانیاهو»، از اجلاس شرم الشیخ خارج خواهم شد ماکرون: فرانسه در اجرای تمام مراحل توافق آتش‌بس غزه مشارکت می‌کند

پادشاه نیوزیلند در ۶۹ سالگی درگذشت

پادشاه مائوری نیوزلند، «کیینگی توهیتیا پوتاتائو ته ویروهرو هفتم»، امروز (جمعه) در سن ۶۹ سالگی، چند روز پس از جشن هجدهمین سال سلطنتش درگذشت.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 30
کد خبر: ۲۵۵۸۵۸

 به گزارش راهبرد معاصر؛ او هفتمین پادشاه جنبش «کینگیتانگا» بود و این جنبش موقعیتش را مدیون متحد کردن قبایل بومی مائوری نیوزلند در برابر استعمار بریتانیا در سال ۱۸۵۸ است.

«راهوی پاپا»، سخنگوی قبیله کینگیتانگا در پستی در اینستاگرام نوشت که توهیتیا پس از جراحی قلب در بیمارستان درگذشت.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وبسایت قبیله Waikato-Tainui اعلام کرد اهداف اولیه این جنبش پایان دادن به فروش زمین به افراد غیر بومی، توقف جنگ بین قبیله‌ای و ایجاد سکوی پرشی برای حفظ فرهنگ مائوری بود. پادشاه در نیوزیلند که مائوری‌ها نزدیک به ۲۰ درصد از جمعیت آن را تشکیل می‌دهند، نقشی عمدتا تشریفاتی، اما همچنان مهم دارد.

کریستوفر لوکسون، نخست وزیر نیوزیلند، به توهیتیا ادای احترام کرد و گفت: «تعهد تزلزل ناپذیر او به مردمش و تلاش‌های خستگی ناپذیر او برای حفظ ارزش‌ها و سنت‌های کینگیتانگا اثری پاک نشدنی بر ملت ما بر جای گذاشته است.»

کرسی پادشاه در اختیار قبایل «تاینویی» در منطقه «وایکاتو» است و هنوز مشخص نیست که چه کسی تاج و تخت را به دست خواهد گرفت. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار